Klar til Movember 2015?

Movember er en årlig begivenhed i november måned, hvor mænd over hele verden lader overskægget gro.

Resten af skægget må du gerne barbere af løbende, så du også kan tillade dig faktisk at tage på arbejde. Men dit overskæg, din ”Mo”, skal blive.

Formålet med Movember er at skabe opmærksomhed om mænds sundhedsproblemer. Mænd er stædige væsener og for mange bliver deres liv kortere end det burde fordi at sygdomssignaler overhøres og fordi mænd er meget mindre tilbøjelige til at tage til lægen end deres kvindelige modparter er. Især testikelkræft er Movember med til at sætte fokus på.

Alle deltagere har mulighed for i øvrigt at samle penge ind ved at lade folk donere penge på en side designet til formålet. De, der donerer får udover den gode samvittighed mulighed for at følge deltagerens ”Mo” (hans overskæg) i hele november måned.

Er du klar til at deltage i Movember 2015? Vi kommer her med et par gode tips til dig der deltager sammen med Made4men.dk, der til daglig står for at sikre barbergrej- og udstyr til nordiske mænd.

Ansigtscreme holder fugtbalancen i orden

Med eller uden barbering, så er din fugtbalance vigtig. Hvis den er i uorden får du fedtet hud og du øger din risiko for at få bumser. Selvom det måske kan lyde en tand feminint, så bør du som mand investere i en god ansigtscreme.

Den koster få hundrede kroner online.

Ansigtscremen bruger du et par gange om ugen. Det tager få sekunder og er med til at holde huden i dit ansigt ren. Hvis det ikke i sig selv er argument nok, så koster det dig point på førstehåndsindtrykket når du møder nye personer – forretningsforbindelser eller flotte kvinder – hvis din hud er uren og bumserne springer frem som det første. Alt det afhjælper en billig investering i ansigtscreme dig!

Skarp barbering af alt andet end overskæg med barberblade

Efter november måned har du sandsynligvis lyst til at skære dit overskæg af og det skal du have lov til. Du kan bruge enten en barbermaskine eller en skraber. De fleste mænd foretrækker dog om muligt skraberen, da den giver en tættere barbering (og ikke kan løbe tør for strøm i tide og utide).

Du kan købe barberblade online. Overvej også at købe en RazorPit – et lille apparat, der nemt lader dig slibe dine barberblade, så de bliver helt skarpe igen. Formålet er at bruge en barberblad 100 gange nærmere end blot en enkelt gang til din barbering. Ved at slibe dine barberblade løbende sparer du mange penge, da et enkelt barberblad kan koste op imod 40 kroner fra de tunge mærker (!). Det er en vanvittig pris taget i betragtning af, hvor billige barberblade faktisk er at lave. Men en tung markedsføringsmaskine koster penge at have kørende og det er penge, du som kunde ender med at betale i sidste ende.

Husk din aftershave

Når dit overskæg endeligt ryger skal du huske at bruge aftershave, hvis det er sket med barberblade. Netop barberblade giver en meget tæt barbering, men der ryger også normalt en lille smule af huden med. Din hud bliver irriteret og du får problemer med fugtbalancen og snavs, der sætter sig i dine bitte små sår.

Alt dette er din aftershave med til at råde bod på.

Du kan købe aftershave online fra et par hundrede kroner for en tube, der lader dig køre i flere måneder. Husk at du ikke må tage aftershave med igennem security, når du er ude at flyve. Enten skal din aftershave gemmes ned i din ind-tjekkede bagage eller så skal du have en rejsestørrelse med.

Du kan læse mere om Movember på Maskulint.dk.

About the Author

Kommenter

*